Molenlei 7

1921 CX Akersloot

Tel: 072-5320721

Fax: 072-5320725

©2010 Constructiebedrijf Mous BV

Constructiebedrijf Mous is sinds 1998 gevestigd aan de Molenlei te Akersloot. Het pand is nieuw gebouwd, en is begonnen met een productieruimte van 1200m2 en 70m2 kantoorruimte. Na de verhuizing van het pand in Limmen naar de nieuwe vestiging in Akersloot, waren er op de werkvloer 5 mensen aan het werk, en de montageploeg bestond uit 3 man. Op kantoor werkte er 2 man.

 

Inmiddels 10 jaar verder, beslaat de werkplaats 2300m2, in 3 gedeelten. Het eerste gedeelte is 40 meter lang en 14 meter breed, voorzien van twee kranen, elk 3,5 ton. Het tweede gedeelte is 40 meter lang en 15 meter breed, voorzien van 2 kranen van 5 ton. Het derde gedeelte is in 2008 opgeleverd. Het is 80 meter lang en 14 meter breed, en voorzien van drie kranen, twee van 3,5 ton en één van 5 ton. Daarnaast is er een buitenopslag, capaciteit (onder de kranen) van drie keer 15 bij 14 meter. In totaal verwerken wij per jaar ongeveer 800 ton materiaal.

 

In de werkplaats wordt ernaar gestreefd om iedereen dezelfde werkzaamheden te laten doen, zodat ook de jongere werknemers een gedegen opleiding in de praktijk krijgen. Diverse onderwijsinstellingen uit de regio nemen geregeld contact op met de vraag of wij leerlingen kunnen begeleiden om het vak van constructie-bankwerker verder te leren. De jongeren krijgen bij ons ook de kans om volwaardig mee te draaien in het productieproces.

 

Sinds 2005 hebben RecCo BV (Recycling Consultancy) en S3R onderdak gevonden bij ons in het pand, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het winnen van ferro en non-ferro materialen uit restmaterialen van verbrandingsprocessen. Onze rol in het samenwerkingsverband met RecCo bestaat uit het uitwerken en produceren van de ontwerpen van de installaties die zij ontwerpen. Door deze samenwerking zijn wij uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, met projecten in West-Europa, Scandinavië en Azië. Bij de projecten zijn foto's te vinden van de verschillende projecten die wij samen met RecCo hebben gerealiseerd.

 

Ook Novum Robotics & Automation  is bij ons gevestigd, een bedrijf dat voortgekomen is uit ons bedrijf. Novum is een nieuw bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van machines voor de metaalverwerkende industrie, met name de staalbouw. Het doel van het bedrijf is om machines te bouwen en te verkopen die effectief, efficiënt en met hoge kwaliteit verschillende staalprofielen kan bewerken.